Így válassz erős RMM-platformot!

2023. október 18., 10:28

Amikor a vállalatok egyre nagyobb mértékben támaszkodnak kiszervezett szolgáltatásokra, így a menedzselt szolgáltatásokat kínáló cégek számára döntő fontosságú, hogy a távoli monitorozáshoz és felügyelethez (RMM – Remote Monitoring and Management) robusztus platformot vezessenek be. Választani azonban korántsem egyszerű.

Nemcsak a piaci kínálat bősége, hanem a technológiai környezet folyamatos és gyors változása is megnehezíti a döntést: hogyan válasszunk RMM-platformot? A kizárólagosan a biztributor által forgalmazott N-Able blogbejegyzésében (12 Things to Look for When Choosing an RMM Platform) tizenkét pontban foglalta össze a szempontokat, amelyek alapján a menedzselt szolgáltatásokat kínáló cégek (MSP-k) olyan RMM-platformot választhatnak, amely ügyfeleik igényeit és saját hosszú távú üzleti céljaikat is jól szolgálja.

Minden hatékonyságot növelő RMM-platform lényegi tulajdonsága, hogy átfogó képességeket ad a monitorozáshoz és a távfelügyelethez. A vállalatoknak olyan MSP-s szolgáltatást érdemes keresniük, amely valós idejű rálátást ad a hálózati infrastruktúrára, a szerverekre, a végpontokra, az alkalmazásokra és az eszközökre. Alapvető, hogy az RMM-platform támogassa a problémák proaktív észlelését és elhárítását, mielőtt még komolyabban érintenék a rendszerek működését, és tegye lehetővé olyan feladatok biztonságos távoli elvégzését, mint a hibakeresés, a javítócsomagok kezelése, a szoftvertelepítés és a konfigurálás.

A biztonság, a törvényi megfelelés és a skálázhatóság olyan tulajdonságok, amelyeket egyetlen komolyan vehető RMM-platform sem nélkülözhet, csakúgy, mint a távoliasztal-hozzáférés és -támogatás képessége – ez utóbbi minden megbízható RMM védjegye. A platformnak ezt ma már nemcsak képernyőmegosztással, hanem csevegőfunkcióval és videokonferencia lehetőségével is támogatnia kell.

Minthogy az N-Able RMM MSP-k egyszerre több ügyfél informatikai környezetét menedzselik, egy modern RMM-platform nemcsak felhasználóbarát kezelőfelülettel, hanem a folyamatok, a rutinfeladatok automatizálásával is növeli a technikusi munka hatékonyságát, és nyílt API-on keresztül összekapcsolható más eszközökkel, például professzionális szolgáltatásautomatizáló (PSA) szoftverrel is.

Szintén nélkülözhetetlenek az adatalapú döntéshozatalt, -optimalizálást és az ügyfeleknek adott érték bemutatását támogató, fejlett jelentéskészítő és analitikai képességek. Érdemes továbbá testre szabható, white label RMM-platformot választani, amelyet az MSP-konstrukció saját szolgáltatásainak részeként jeleníthet meg ügyfelei előtt.

A platform megbízhatósága és támogatása érthetően alapkövetelmény, de ugyanilyen fontos szempont az is, hogy hosszú távú továbbfejlesztését a szállító világos ütemterve is garantálja. Tanácsos a vállalatoknak olyan MSP-licencelésű RMM-platformot választaniuk, amelynek szállítója elkötelezett az innováció mellett – ez a biztosíték arra nézve, hogy a platform a jövőben is lépést fog tartani mind a technológia fejlődésével, mind az MSP-program üzleti növekedésével.

Többszörösen díjazott RMM-platform az N-Able -től

A platformválasztás stratégiai döntés, amely közvetlenül kihat az MSP-k versenyképességére. Ezen múlik, hogy a gyorsan változó piacon milyen szolgáltatásokkal tudnak kiemelkedni a mezőnyből. Az említett tényezők figyelembevételével a szolgáltatók olyan RMM-platformot választhatnak, amely hosszú távon is illeszkedni fog igényeikhez, segítve őket pozícióik megtartásában és a növekedésben.

N-Sight és N-Central platformjával az N-Able Solutions idén augusztusban immár harmadszor kapott piacvezetői besorolást az évente odaítélt CRN ARC Awards zárt körű felmérésében, amelyben 3300 szolgáltató 68 szállító partnert értékelt termékinnováció, támogatás, partnerség és menedzselt felhőszolgáltatás kategóriákban.

Forrás: https://www.n-able.com/blog/12-things-to-look-for-when-choosing-an-rmm-platform