Privát környezetekhez nyújt AI-alapú védelmet a Cybereason On-Prem

2024. április 9., 16:01

A korábban Private Infrastructure Protection néven ismert Cybereason On-Prem most bejelentett, 23.1-es verziója a védelem három új rétegét vonja a kritikus fontosságú, offline és saját felhős vállalati környezetek köré.

Más szállítóktól eltérően a Cybereason továbbra is fejlett képességekkel bővíti offline és privát környezetekre szabott végpontvédelmi termékét. Minthogy a Cybereason On-Prem helyi szervertermekben, privát adatközpontokban és magánfelhőkben egyaránt bevezethető – továbbá légmentesen elzárt, sötét környezetekben is működik –, segítségével a szervezetek sokkal könnyebben és magabiztosabban teljesíthetik a kritikus infrastruktúrákra és adataikra vonatkozó biztonsági és törvényi követelményeket. 

Nagy szerepet játszik ebben a száz százalékban offline telepítés és támogatás, amely garantálja, hogy minden adat végig helyben, a védett környezetben marad. A Cybereason On-Prem emellett csúcstechnológiás megelőző, észlelő és válaszadó képességeivel minimalizálja a téves riasztások számát. A zsarolóvírusok és más, célzott támadások így kevéssé tudják megzavarni a kritikus fontosságú infrastruktúrák működését. 

A meglévő felügyeleti eszközökkel jól integrálható technológia további előnye, hogy mesterséges intelligenciára épülő analitikai képességeivel felgyorsítja a kárfelmérés, a vizsgálat és a helyreállítás folyamatát. Ezáltal növeli a kibervédelmi műveletek hatékonyságát, valamint enyhíti a szakemberhiányból adódó nehézségeket, és csökkenti a telepítés kockázatait. 

A Cybereason On-Prem friss, 23.1-es verziója három új réteget ad a végponti preventív technológiáihoz, így egyedülálló módon már kilenc biztonsági réteggel véd a támadásoktól. 

Az új rétegek egyike a Cybereason Predictive Ransomware Protection, amely a szállító szabadalommal védett technológiájával valós időben észleli a zsarolóvírus-támadásra utaló jeleket, ezáltal a megelőzésben és a helyreállításban is segíti a vállalatokat. A Variant Payload Prevention a memóriába betöltődő kód elemzésével a rosszindulatú szoftverek újabb változatait is felismeri. A harmadik réteget alkotó Behavioral Document Protection AI pedig a gépi tanulás algoritmusaival és a neurális hálózatok képességeivel véd a dokumentumfájlokban megbúvó, rosszindulatú makrók ellen. 

forrás: https://www.cybereason.com/on-prem