Az iStorage DatAshur SD biztonságban tartja az adataid

2022. május 16., 11:37

A robusztus eszköz könnyen kezelhető és praktikus megoldás azok számára, akik annyira nem értenek a technikához, esetleg nincs idejük (vagy nem akarnak) sokat bíbelődni egy – egy eszközzel, vagy mondjuk időközönként elejtik, ad abszurdum: elhagyják a cuccaikat.

Egy olyan világban, ahol adataink olyan nagy értéket képviselnek, soha nem volt még ennyire fontos, hogy biztonságban tartsuk őket. Az iStorage olyan eszközöket hoz létre, amelyek hardveresen titkosítják az adatokat katonai minősítéssel rendelkező eszközökön. A DatAshur SD az egyik legújabb eszközük, aminek a használata rém egyszerű és eléggé jól működik. Kifejtük, miért.

Kialakítás és jellemzők

A DatAshur SD lényegében egy memóriakártya (is). Azonban rendelkezik egy beépített microSD-kártya foglalattal, így nem ragaszkodik egy fix tárolókapacitáshoz. Valójában több microSD kártyát is vásárolhat az ember  (32/64/128/256/512GB és 1TB). Itt azért fontos megjegyezni, hogy a biztonság jegyében kizárólag iStorage microSD kártyákkal működik a cucc, mivel a harmadik féltől származó kártyákat nem támogatja a DatAshur SD (sem). Szerintünk érthető okokból.

Ami a dizájnt illeti, a DatAshur SD stílusos, egyedi és menően feltűnő kék színnel rendelkezik. A külső fémhüvely fedi és védi a készüléket, amely 12 kis gombot tartalmazó billentyűzettel rendelkezik, amelyek a microSD-kártya feloldására/védelmére és a microSD-kártyához való hozzáférésre szolgálnak. A tokban egy integrált krómozott kulcstartó is található, ami további előny azok számára, akik a készüléket mindig maguknál szeretnék tartani. A DatAshur SD a hagyományos adathordozó eszközöktől eltérően USB-C csatlakozóval rendelkezik, és a dobozban egy USB-C-USB-A adaptert is mellékel a gyártó.

Ja, és a legjobb: amíg a fém védőburkolat a helyén van, a készülék teljesen IP68-as por- és vízálló, ami azt jelenti, hogy akár 30 percig is alámeríthető egy 1,5 méteres mély vízben. Tehát ha medencézés közben a zsebünkben marad, akkor sincs nagy para.

Mondjuk ez lehet menőbb: egyszer használatos helyreállítási PIN-kóddal is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogyha a felhasználó elfelejtette a PIN-kódját, akkor az adminisztrátor által egyyszer konfigurálható az eszköz, ami lehetővé teszi a felhasználó számára a készülék feloldását, és egy új felhasználói PIN-kód beállítását.

Beállítás és biztonság

A DatAshur SD beállítása viszonylag egyszerű, de azért javasolt elolvasni a kézikönyvet, és gondosan követni a beállítási útmutatót. Az első használat során legalább egy kilencjegyű PIN-kódot kell létrehozni, ami 0 és 9 közötti számjegyekből állhat, és egy shift billentyűvel egészül ki, hogy a felhasználók további kombinációkat adhassanak hozzá. A létrehozott PIN-kódok nem tartalmazhatnak ismétlődő számokat.

A DatAshur SD AES-XTS 256 bites hardveres titkosítással titkosítja a microSD-kártyát, így a kártyán tárolt információkhoz való hozzáféréshez nincs szükség szoftverre a gazdakészüléken. Az eszközt egyszerűen csak csatlakoztatni kell egy USB-C porthoz, majd fel kell oldani azt a PIN-kóddal, majd az asztalon tárolóeszközként kell megjelennie. A MacBook Pro, a PC, az iPad és az Androidos eszközökön is gond nélkül használható.

Ha használat közben elhagyod a terepet, vagy mondjuk elalszol (persze ilyen nincs), akkor sincs para, hiszen amint a PC-d vagy Mac-ed alvó üzemmódba kerül, az eszköz automatikusan zárolja a meghajtót. Ezt követően az iStorage – biztonsági okokból – lecsatlakoztatja magát az adott eszközről, és a használathoz újra fel kell oldania a zárolást. De ez csakis a felhasználó érdekében történik, mivel ez biztosítja, hogy az adatok biztonságban maradjanak.

A datAshur SD másik egyedülálló tulajdonsága az iStorage szabadalmaztatott KeyWriter szoftverével kínált együttműködési képességek. A KeyWriter szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságosan megosszák egymással az adatokat azáltal, hogy a titkosítási kulcsot a fő datAshur SD-ről annyi másodlagos eszközre klónozzák, ahány másodlagos eszközre csak szükséges. Így például, ha Te és kollégád klónoztátok a datAshur SD meghajtókat, mindketten megtekinthetitek a microSD-kártyákon tárolt/titkosított adatokat, valamint adatokat tárolhattok ugyanazon microSD-kártyákon.

Összegzés

Szóval, ahogy látjátok, a datAshur SD hihetetlenül jó abban, amit csinál, beleértve az adatok biztonságban tartását is. Sőt, főleg abban profi. Az eszköz robusztussága biztosítja, hogy nem kell aggódni az eszközért, az egyszerű használat pedig praktikus megoldássá teszi azok számára, akik esetleg annyira nincsenek otthon az informatika világában, vagy mondjuk kevésbé rendelkeznek műszaki vénával.

Szuper biztonságos titkosítással és katonai minősítéssel rendelkező, egyszerűen használható, mégis borzasztóan robosztus és ellenálló eszköz. Ez az iStorage a datAshur SD.

További jellemzők: