Mandiant Áldozat Értesítési Program – hogy mi?

2022. június 30., 17:05

Te tudtad, hogy a Mandiant rendelkezik egy ún. Áldozat Értesítési Programmal? Ezt hívják Victim Notification Program-nak. Bizony. Elég menő, nem?! És ehhez még Mandiant ügyfélnek sem kell lenni, na persze az a tuti.

Na de mi is az Áldozat Értesítési Program?

Szögegyszerűen: ha a Mandiant lát valamit, akkor szól az érintett szervezetnek.

Bővebeben.

A Mandiant Áldozat Értesítési Program küldetése, hogy a Mandiant teljes körű szakértelmét, információit és intelligenciáját felhasználva megvédje a globális közösséget azáltal, hogy a fejlett fenyegetettségi szereplőkről releváns információkat szolgáltat a bűnözők által célba vett szervezeteknek. Ha a Mandiant releváns bizonyítékot talál egy lehetséges behatolásra, vagy támadási kísérletre, akkor  megpróbálja értesíteni az áldozatot. Céljuk, hogy mindenkinél többet tudjanak a kiberbűnözőkről, és kifejezetten büszkék arra, hogy másoknak segíthetnek az információk megosztásával. Ingyen.

A Mandiantot a vállalatok, kormányok és bűnüldöző szervek világszerte piacvezetőként ismerik el a fenyegetésekkel kapcsolatos információk és a kiberbiztonság frontvonalában szerzett szakértelem terén. Az iparág vezető fenyegetéskutatói, reverse engineerei, hírszerzési elemzői és incidenskezelő szakemberei évente több mint 200.000 órát töltenek támadások elemzésével és kezelésével.  Mindezen adatok és hírszerzési információk révén a Mandiant gyakran azonosít olyan potenciális áldozatokat, akikkel nem feltétlenül állnak kapcsolatban. De mindezek ellenére a cég mindent megtesz a megfelelő kapcsolattartási pontok azonosítása érdekében, és időben, díjmentesen küld értesítést a felhasználható információkról.

Jogos lehet a kérdés: miért nyújt ilyen ingyenes szolgáltatást a Mandiant az áldozatoknak?

Azért, mert a vállalati küldetése, hogy minden szervezetet biztonságosabbá és ellenállóbbá tegyen a kiberfenyegetésekkel szemben, valamint magasabb szintre emelje a felkészültséget, függetlenül attól, hogy ügyfelük-e az adott cég, vagy sem. Ezen értesítések gyors rendelkezésre bocsátásával az áldozattá vált szervezet azonnal megkezdheti a probléma kivizsgálását.

A szervezetek értesítésének ez a proaktív megközelítése számos előnnyel jár.  A Mandiant tanácsadói biztosítják a szervezetek számára a környezetükre vonatkozó fenyegetési információkat, valamint a kivizsgálásához és védelméhez szükséges releváns információkat és intézkedési tanácsokat.

2021-ben a Mandiant tanácsadói 678 szervezetet értesítettek zsarolóvírus-támadásról, akik számára útmutatást is adtak a megelőzéshez, valamint a megfékezéshez és a helyreállításhoz szükséges intézkedésekhez. Sok ilyen esetben a zsarolóvírus-támadást az áldozat szervezet gyors intézkedései révén sikerült teljes mértékben megakadályozni.

Ha a Mandiant szolgáltatása, meg úgy egyébként a cég felkeltette az érdeklődésed, akkor keress minket bizalommal.