Ruckus Unleashed Wi-Fi: vállalati szintű WLAN fizikai kontroller nélkül

2015. október 16., 16:27

A Ruckus Wireless Wi-Fi termékei extrém sűrűségű telepítésekre és magas felhasználószámra optimalizáltak. A gyártó által szabadalmaztatott BeamFlex antenna technológia a versenytársaknál akár 50%-kal magasabb Wi-Fi teljesítményt nyújt. Az októberben bejelentett új, fizikai kontroller nélküli Ruckus Unleashed elsősorban a kis és közepes méretű cégek számára képes nagyvállalati funkcionalitású WLAN-t biztosítani. Az architektúra, mivel nincs szüksége kontrollerre és AP-licencekre, jelentősen csökkenti a Wi-Fi rendszer árát.

A BeamFlex technológia a jelet fókuszáltan a kliens irányába továbbítja, így kevesebb AP-val is biztosítja a hagyományos körsugárzó antennával elérhető lefedettséget, ezzel pedig a teljes rendszer költsége jóval alacsonyabb lehet.

Ruckus Unleashed ugyanazokat a gyártó által szabadalmaztatott Wi-Fi technológiákat használja, mint a fizikai kontrolleres termékek:

  • BeamFlex™: adaptív antennatechnológia;
  • ChannelFly™: kapacitás-alapú adaptív csatornaválasztó;
  • Zero-IT Activation™: automatikus felhasználó- és eszközkonfiguráció;
  • Dynamic PSK™: Wi-Fi biztonsági modul.

A központi webes felületen a Wi-Fi különösebb szakértelem nélkül 60 másodperc alatt beállítható. A hálózat növekedésével a rendszer újrakonfigurálás nélkül akár 25 AP-ig bővíthető. A vállalkozás további növekedése esetén a kontroller nélküli Wi-Fi architektúra a meglévő Ruckus AP-k felhasználásával alakítható át kontrolleresre..

„A Wi-Fi hálózatokkal szembeni elvárások megváltoztak. A korlátozott költségvetés mellett a terhelhetőség és adatátviteli sebesség hangsúlyosan jelenik meg a követelménylistában. A BeamFlex technológiával működő, dinamikusan irányított antennatömbök a piacon található termékeknél jobb Wi-Fi teljesítményt nyújtanak versenyképes áron” – tette hozzá a Ruckus bejelentéséhez Husvéti Zsolt, a gyártót Magyarországon képviselő biztributor műszaki területért felelős társ-vezérigazgatója.