Spórolj időt és erőforrást az N-able™ segítségével!

2022. március 25., 16:43

Azaz: miért váltanak az MSP-k a Veeamről az N-able Backup szolgáltatásaira?

Összefoglalva: azért, hogy kevesebb időt töltsenek a tárolás kezelésével, és több időt fordíthassanak az ügyfelek támogatására. És persze a költségek optimalizálása miatt.

Na de kezdjük az elején.

Az N-able™ Backup a fizikai és virtuális szerverek, munkaállomások, dokumentumok és Microsoft 365 adatok védelmére szolgál – mindezt egyetlen többszemélyes SaaS-konzolról kezelve. A felhőalapú tárolást és archiválást is tartalmazza, ésszerűsítve az adatvédelmet. Az N-able Backup a biztonsági mentések új generációja, amivel végre kifizetődővé válik az adattárolás. A rugalmas fizetési konstrukció gazdaságos üzemeltetést biztosít, amit a már említett beépített tárhellyel rendelkező Cloud alapú biztonsági mentés tesz profibbá.

A Veeam Backup & Replication a virtuális gépek biztonsági mentésére használható népszerű termék, de a több példány kezelése az ügyfeleknél olyan komplexitást jelenthet, amely hatással lehet az adott cég bevételeire és nyereségére.

Az alábbi táblázat jól szemlélteti, hogy az N-able Backup hol és miben veri a Veeam-et.

Az idő pénz! Micsoda közhely, és micsoda igazság!

A Veeam-et használó menedzselt szolgáltatók arról számolnak be, hogy a szükséges részek összeállításának összetettsége magas szintű technikai tudást igényel – egyes esetekben akár havi 40 órát is felemészt az értékes szakképzett szakemberek idejéből. Ezzel szemben az N-able Backupot használó ügyfelek tizedére csökkentették a backuppal és annak adminisztrációjával foglalkozó személyzet vonatkozó munkaidejét.

Nem beszélve arról a kérdésről, hogy vajon az alkalmazott biztonsági mentési megoldást csak egy kellő tapasztalattal rendelkező senior IT-s kolléga vagy esetleg egy junior is képes kezelni?! A kérdés újabb kérdést szült: miért vennénk el értékes időt a senior kollégától, ha az N-Able backup kezelése szándékosan annyira felhasználóbarát, hogy egy junior szintű munkatárs is simán megbirkózik vele?!

A szervezetek számára további kihívást jelenthet az adatok tárolásának kérdésköre, illetve a tárolási költségek növekedése. Az N-able Backup alkalmazása során ötször kevesebb tárhelyre van szüksége ugyanannyi visszaállítási pont megtartásához (lásd az alábbi ábrán). És mivel az N-able először a felhőben működik, a helyi tárolás teljesen opcionális.

Az N-Able segítségével jobb szolgáltatási szinteket lehet biztosítani és a szigorúbb RPO-knak (Recovery Point Objective) is meg lehet felelni,  anélkül, hogy növekednének a tárolási költségek. ÉS! Az Archiválás külön díj nélkül valósul meg!

Mottó: „Tölts kevesebb időt a tárolás kezelésével, és fordíts több időt az ügyfelek támogatására!”