Tippek a wifi ellenálló képességének növeléséhez

2023. december 7., 14:44

A vezeték nélküli hálózatod lefedettsége tökéletes – ez csak természetes, ugye? De mi van akkor, ha a vezeték nélküli elérés akadozni kezd? Ne tűrd el az ebből eredő frusztrációt, a szétkapcsolást, megszakadt munkameneteket! Növeld inkább a wifi ellenálló képességét!

Napjainkban a zavartalan vezeték nélküli hálózati elérés alapkövetelmény szinte minden környezetben. Ennek teljesítésében kulcsszerepet kap az összes felhasználó és eszköz számára kiváló minőségű szolgáltatást biztosító, nagy ellenálló képességű wifi. Kiépítése a robusztus vezetékes infrastruktúrán alapul, amely nagy teljesítményű, stabil gerinchálózatként szolgálja ki a korszerű hozzáférési pontok sávszélességigényét – ezáltal növeli a vezeték nélküli elérés sebességét és megbízhatóságát is.

A wifi ellenálló képességét a vállalatok ugyanakkor a vezeték nélküli hálózat megfelelő kialakításával jelentősen növelhetik – mutatott rá blogbejegyzésében a Ruckus. Több hozzáférési pont beillesztésével például a jel erősségét és megbízhatóságát fokozhatják, dupla sávszélességű gatewayekkel és mesh hálózatok kialakításával pedig a redundanciát növelhetik. Wifihálózatuk így akkor is működni fog, ha a hozzáférési pontok valamelyike meghibásodik.

A Ruckus-szabadalom még ennél is továbbmegy, mivel lehetővé teszi, hogy a hozzáférési pontok akkor is továbbítsák a hálózati forgalmat, ha a kontrollerrel szakad meg a kapcsolat. A fejlett biztonsági képességek köre, például a WAP3, a titkosítás, az alkalmazások azonosítása és engedélyezése, a tűzfal és az SDN a kiberfenyegetésekkel szembeni védelmet, a rendszeres karbantartás pedig általában a hálózat ellenálló képességét erősíti.

Mindehhez elengedhetetlen, hogy a szervezetek olyan csúcsminőségű wifieszközöket vezessenek be redundáns hálózati kiépítésben, mint például a Ruckus ICX kapcsolói és hozzáférési pontjai, azokat megfelelően konfigurálják, keretrendszerüket rendszeresen frissítsék, és a biztonsági javításokat is hasonló módon telepítsék.

A Ruckus One és a Ruckus AI monitorozó és analitikai eszközeivel a vállalatok mély betekintést nyernek wifihálózatuk működésébe is. Ezáltal minimalizálhatják az interferenciát vagy más, felmerülő problémákat, és mindenkor optimális teljesítménnyel szolgálhatják ki a zavartalan vezeték nélküli hozzáférést elváró felhasználók igényeit.

forrás: https://www.ruckusnetworks.com/blog/2023/network-resiliency-and-security/