VírusRadar – a Koronavírus követésére és a COVID-19 elleni védekezésre

2020. május 16., 01:35

Partnercégünk, a Nextsense (https://nextsense.com) fejlesztette és ajánlotta fel azt a koronavírus kontaktkövető rendszert Magyarországnak, amit az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség a szárnyai alá vett, és elképesztően gyorsan sikerült bevezetnünk. Fogadjátok szeretettel és használjátok a VírusRadart (https://virusradar.hu)!

Iszonyú rigorózus privacy szempontok, a telepítés és működés szinte végtelen egyszerűsítése, illeve az államigazgatás és az egészségügy szereplőinek működési sajátosságai között kellett navigálnunk, de a végeredmény magáért beszél.

Ha kiderül, hogy kontaktba kerültetek valakivel, aki vírusfertőzött, akkor értesítést kaphattok róla (de azt nem fogjátok megtudni, hogy ki volt fertőzött). Így aztán ilyenkor még a szokásos óvatosságon felül is megfontolhatjátok, hogy menjetek-e idős szülőkhöz, nagyszülőkhöz. A rendszer életeket menthet.

Töltsétek le a VírusRadart (egyelőre Androidra, de napokon, talán órákon belül várható iOS-re is), és segítsetek telepíteni a gyerekeknek, szülőknek, barátoknak, mert a nyájimmunitáshoz hasonlóan kritikus, hogy minél többen használják. A megosztásokat is köszönjük.

Android link: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.gov.virusradar