5 érv, miért kell XDR a CISO-nak

2023. október 31., 17:03

Napjainkban a CISO-k arra összpontosítanak, hogy folyamatosan emeljék a vállalatuk biztonsági szintjét. A bevezetett IT-biztonsági rendszerek számával azonban együtt növekszik azok kezelésének komplexitása is.

Tehát a különböző technológiák halmozása könnyen a képességek elszigeteléséhez vezet, és új problémákat szül: megnehezíti a teljes rálátást és a platformok menedzselését. A komoly munkával kialakított nem homogén szisztéma a munka kerékkötőjévé válik.

A jól megválasztott IT-biztonsági architektúra értékes időt takarít meg – jelentette ki a CISO-k zöme (94 százalék), négyötödük (81 százalék) pedig a túlórázás csökkenéséről is beszámolt a Trellix felmérésében (2023 Mind of the CISO). Az említett területek a riportképesség és a menedzselhetőség volt.

A CISO-kban felmerül a kérdés: mivel tehetnék gyorsabbá és hatékonyabbá csapatukat?

1. IT-biztonsági rendszerek egységes kezelése.

2. Megfelelőség változáskövetéssel.

3. Üzemeltetés csökkenő TCO-val.

4. SecOps-műveletek egyszerűsítése.

5. NIS2-direktívák implementálása.

Egyre több CISO ismeri fel ezeket az előnyöket. A Trellix idei felmérése szerint 47 százalékuk már használ XDR-platformot, amelynek megtartását, illetve további bővítését tervezi.

Miről ismerhető fel egy jó XDR-konstrukció?

Válasszon átfogó és nyílt XDR-platformot, amely a natív biztonsági kontrollokat harmadik féltől származó adatforrásokkal integrálja, így zökkenőmentesen illeszkedik a vállalat meglévő – helyi, felhőalapú vagy hibrid – környezetébe, és arra teljes rálátást ad. Lényeges, hogy a konstrukció támogassa a fenyegetések összefüggésbe helyezését és fontossági sorrendbe állítását, valamint tegye lehetővé a valós idejű észlelést, vizsgálatot és válaszadást.

A Trellix fenyegetésfelderítési alapokra és natív biztonsági kontrollokra épülő, több mint ezer adatforrást integráló XDR-platformját a Gartner idei jelentésében (2023 Market Guide for Extended Detection and Response) a piacvezető technológiák közé sorolta.

A Trellix az ex-McAfee Enterprise és a FireEye fúziójából létrejött giga IT-biztonsági vállalat.

forrás: https://www.trellix.com/about/newsroom/stories/xdr/5-reasons-why-xdr-is-essential-for-cisos/