A holnap technológiái a ma kihívásaira

2024. május 7., 15:21

A nagy érdeklődéssel kísért, április végi rendezvényünkön bemutatkoztak legújabb gyártóink, a SecureVisio és a Cybereason.

Partnereink ezenkívül bepillanthattak már ismert gyártóink, a Trellix, a Bitdefender, a Ruckus, valamint az N-able legújabb fejlesztéseibe. Viszonteladó, szolgáltató és tanácsadó partnereink üzleti döntéshozói és technológiai szakemberei az előadások mellett láthatták a magyar piacon egyedülálló, új technológiák demóit is. Az Európai Unió meglévő kiberbiztonsági szabályait korszerűsítő NIS2-irányelv alkalmazásával időszerűvé vált feladatokat pedig áttekintettük a törvényi szabályozói előadás mellett egy kerekasztal-beszélgetésen is.

Napjainkban számos körülmény nehezíti a jól működő kibervédelem kialakítását, biztonságát: az informatikai és a komplex támadások, a megfelelési követelmények teljesítése, a pénzügyi források korlátozása, a szakemberek kiégése és elvándorlása, valamint a rengeteg gyártó alkalmazása, felaprózottsága is – mondta előadásában Michal Ostrowski, a SecureVisio CRO-ja. A lengyel szállító ezért hatékonyan egyszerűsíti és automatizálja a kibervédelmet, hogy a vállalatok gyorsan hozhassanak jó döntéseket. Biztonsági architektúrája az eszköz- és eseménykezeléstől a fenyegetések, sérülékenységek felügyeletén át a viselkedéselemzésig, kiterjesztett észlelésig, válaszadásig és automatizálásig minden elemet átfog. Az integrált kiberbiztonsági platform különlegessége, hogy teljes funkcionalitása egyetlen konzolról vezérelhető, és rendkívül gyorsan bevezethető. A régióban több mint 1000 elégedett vállalat védekezését támogatja.

Az amerikai székhelyű, Izraelben és Japánban fejlesztő Cybereason katonai osztályú kibervédelmi technológiáival a vállalatok technikai és műveleti hatékonyságukat is rendkívüli mértékben növelhetik, így lépéselőnybe kerülnek a támadókkal szemben – mondta Marian Stoica, a cég régiós kereskedelmi igazgatója. A Cybereason MalOps-keresőmotor egyedülálló indikátorainak köszönhetően a biztonsági szakemberek gyorsan teljes képet kapnak a támadásokról – kevesebb mint 1 perc alatt észlelik, 5 perc alatt bemérik, így 30 percen belül elhatárolhatják, hatástalaníthatják azokat. A hálózati végpontokon egyetlen, klienssel könnyen telepíthető megoldás növeli a felügyelet hatékonyságát a tradicionális technológiákhoz képest, így egyetlen szakember akár 200 ezer végpontot is menedzselhet.

A Partnernapunkon gyártóink bemutatták legújabb fejlesztéseiket:

  • A Trellix mesterséges intelligenciával és automatizálással optimalizált XDR-platformját;
  • a Bitdefender mobilbiztonsági technológiáját;
  • az N-able a menedzselt észlelő és válaszadó szolgáltatásokat támogató MDR-portfólióját;
  • a Ruckus pedig az ugyancsak MSP-szolgáltatóknak kínált, AI-alapú WiFi 7, IoT és privát 5G hálózatfelügyeleti újdonságait.

Bor Olivér, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) kiberbiztonsági szakértője rámutatott, hogy a NIS2-es megfeleléshez szükséges tudás a legtöbb szervezetnél nincs meg házon belül, ezért érdemes olyan partnert keresni, aki sok gyártóval kapcsolatban áll, konkrét termékeket ajánl, valamint átfogó tudása és tapasztalata van.

A rendezvényen bemutattuk saját NIS2-portfóliótérképünket, amely a vállalatok felkészítésében, a közös tanácsadói munkában, az auditfelmérések kiértékelésében, termékajánlások összeállításában, illetve a biztonsági stratégiák megalkotásában hatékonyan támogatja meglévő és leendő partnereinket.

Videó:

Fotók: