Sajtóközlemény

2023. november 28., 13:57

A Cybereason új generációs végpontvédelmi és a SecureVisio SIEM/SOAR-gyártókkal bővül a biztributor portfóliója. A gyártókra a Magyarországon különösen lényeges szempontok – gyors bevezethetőség, akár teljesen helyi (felhőmentes) telepíthetőség, egyszerű üzemeltethetőség – miatt esett a disztribútor választása.

„A Cybereason nem egy sokadik végpontvédelmi gyártó” – mondta el Farkas Péter, a biztributor társügyvezetője. „A cég alapítói és szakértőinek jelentős része katonai tapasztalattal, a támadó oldalról érkezve pontosan tudja, mik a megszokott védelmi rendszerek gyenge pontjai. Teljesen újszerű, AI-alapú megközelítésével a Cybereason a következő generációs végpontvédelem sokszoros tesztgyőztes úttörője” – mutatta be Farkas a Cybereasont. A SecureVisióról szólva elmondta: „A lengyel SIEM/SOAR/UEBA-gyártó pontosan ismeri a magyar igényeket, és a nagy, de lassan mozgó gyártókkal ellentétben gyorsan tud reagálni a változásokra a helyi elvárásoknak megfelelően. A logmenedzsment- rendszer nincs túlbonyolítva: pont annyit tud, amennyit a magyar cégek és intézmények elvárnak.”

A Cybereason teljes EPP-, EDR- és mobilvédelmi funkcionalitást nyújt közép- és nagyvállalatoknak, illetve az államigazgatás szereplőinek. Heti 9,8 petabyte (!) támadási adat elemzése biztosítja a védelem erejét, a támadások lekövetésének időigénye pedig akár 93%-kal, gyakran percekre csökkenthető. Felhős, teljesen helyi telepítésű vagy hibrid verziói minden üzleti szegmenst lefednek, kiemelt figyelemmel a fenyegetések lefolyásának elemzésére. Az asztali gépektől a szervereken át a mobil-operációsrendszerekig a működési környezetek igen széles skáláját fedi le, a felhőben pedig a konténerizált rendszerek védelmét is biztosítja. A bevezetés időigénye különösen alacsony, alkalmas vészhelyzeti védelemváltásra is, az üzemeltetés pedig kiemelten jól automatizálható (meglévő SOC esetén ahhoz integrálódva), a védelem szintjének masszív növekedése mellett az üzemeltetési költségek jelentős csökkentésével. A Cybereason a Gartner Magic Quadrantján a vezetők között szerepel, a MITRE tesztjein pedig ötödik éve töretlenül győztes.

A SecureVisio lengyel gyártóként a régiós cégek és intézmények problémáit versenytársainál sokkal jobban ismerve kínál SIEM-, SOAR-, UEBA- és Vulnerability Management funkciókat igen versenyképes áron, akár már a biztonságra igényes kisvállalatoktól kezdve a nagyobb régiós cégekig, intézményekig. Akár teljesen helyi telepítéssel, a felhőt mellőzve biztosítja egyetlen rendszerben a NIS2 elvárásainak való megfelelést a szoftverköltségek, valamint a bevezetési és üzemeltetési költségek leszorításának érdekében. A tipikus nagyobb ügyfelek a túlbonyolított, drága és részint elavult hagyományos logmenedzsment-rendszereiket cserélik, a kisebbek az IT-biztonsági tudatosság növekedésével és a törvényi előírások szigorodásával inkább új bevezetésként alkalmazzák a SecureVisiót. A SOAR automatizáló funkcióinak segítségével nemcsak az üzemeltetési költségek tarthatók kordában, de a reakcióidő is drámaian csökkenthető, a beépített Risk Management modul pedig az üzemeltetők keze alá dolgozva biztosítja ugyanezt.

További információk:
Regyep György || product and vendor manager || m: +36 20 501 0817
biztributor || gyregyep@biztributor.hu

Letölthető sajtóközlemény