Miért válaszd az on-premise-t a cloud helyett?

2022. november 10., 09:47

Az on-premise – vagyis a helyben, helyszínen telepített – megoldásoknál az adatokat a vállalat telephelyén lévő számítógépeken tárolhatjuk. Míg a cloud – azaz a felhő –szolgáltatásnál az adattárolás nem egy fizikai egységen történik, hanem az internet segítségével egy felhő alapú szolgáltatásban raktározhatjuk azokat.

Szeretnénk Nektek egy kicsit jobban bemutatni az on-premise szolgáltatás legnagyobb előnyeit, amely sok cég esetében még mindig az első számú választás, ha értékes információk tárolásáról van szó.

  • Minden adat, hardver és szoftver a miénk, helyben. Könnyebb és gyorsabb elérni a kívánt információkat, internetes hozzáférés vagy más szolgáltatótól való külső függőség nélkül is.
  • Ha a vállalatunk birtokolja az informatikai infrastruktúrát megalapozó hardvereket és rendszereket, akkor teljes mértékben ellenőrzésünk alatt tarthatjuk azokat. Tudjuk pontosan melyik adat hol található, az adott rendszer hogyan működik, és azt is ki férhet hozzájuk.
  • Az on-premise esetében a biztonság az IT-csapat teljes ellenőrzése alatt áll. Ők döntik el, hogy valaki hogyan, mikor és miért férhet hozzá a hardverhez vagy éppen a hálózathoz. Erre egyes cégeknél azért van szükség, mert az adatvédelmi és szabályozási követelmények ezt írják elő. Némelyik vállalat biztonsági szabályzata teljes mértékben kizárja a cloud lehetőségét, így számukra az on-premise megoldások biztosíthatják a teljes körű adatvédelmet.

Az egyik legismertebb szolgáltatónk az on-premise területén a GFI Software, akinek széleskörű portfóliója a KKV-k informatikai igényeinek döntő hányadát képes lefedni. Legyen szó biztonságról, kommunikációról vagy hálózatról, a GFI a helyszíni megoldások egyik nagyágyúja.

Mutatunk 3 terméket, amelyek kiváló, on-premise IT megoldásokat kínálnak a vállalkozásod számára:

LanGuard – A patchelés még sohasem volt ilyen egyszerű!

Ez a biztonsági termék költséghatékony alternatívát biztosít a hálózati elemek feltérképezésére, biztonsági kockázatok feltárására, valamint ezek patchelésére. Amellett, hogy lehetővé teszi az operációs rendszerek, harmadik féltől származó alkalmazások, webböngészők és mobiltelefonok patchelését, kompatibilis a Microsoft, MacOS és Linux operációs rendszerekkel. Egy központi konzolon keresztül pedig akár 500 gépen is elvégezhető a frissítés egyidőben. A védelem szempontjából sem elhanyagolható előnyökkel rendelkezik: 60 000 + sebezhetőséget képes azonosítani és 4 000 + harmadik féltől származó biztonsági alkalmazással integrálható.

KerioConnect – Levelezőszerver az Exchange kiváltására!

A GFI egyik legismertebb kommunikációs terméke, amely nagy márkák üzenetküldő és együttműködési megoldásának alternatívája, alkalmazkodva a KKV-k árfekvéséhez. Előnyös választás, ugyanis több operációs rendszerre telepíthető, beleértve a Windows, MacOS és Linux operációs rendszereket is. Többrétegű levélszűrővel és védelemmel rendelkezik, illetve támogatja az összes XMPP csevegőklienst és a mobileszközöket. Egyedi megoldás, vállalatod egyedi igényeire szabva.

MailEssentials – Az emailvédelem új szintre lép!

14 spamszűrő, 4 vírusirtó plusz malware scanner egyetlen eszközben, a malwarek és a spamek ellen. Egyszerre ötvözi a Bitdefender, Avira, Sophos és a Cyren erejét a maximális email védelem érdekében, miközben spam elleni szűrők teljes arzenálját felsorakoztatja. Számtalan email szerverrel kompatibilis és fejlett rosszindulatú programok ellen is védelmet nyújt.

A GFI tökéletes választás, ha on-premise szolgáltatást szeretnénk ebben a felhőcentrikus világban!