Vigyázz! Kiberkísértetek halloweenkor!

2023. október 31., 17:47

A Bitdefender összegyűjtött négy kiberbiztonsági lépést, ami nem csak halloweenkor védi meg eszközeidet és adataidat.

Halloween idején előbújnak az internetes szellemek és csokiért csalással fenyegetőzők, akik az ünnepet kihasználva tematikus támadásokat és átveréseket indítanak, hogy személyes információkat és pénzt zsákmányoljanak.

Fogadd meg az alábbi tanácsokat, és maradj biztonságban!

 1. Védd egyszerűen fiókjaidat a szellemekkel és hackerekkel szemben!
  Online felhasználói fiókjaid tele vannak édes csemegékkel, amelyeket a mohó kiberbűnözők szeretnének megkaparintani. Digitális életedet tedd biztonságosabbá több védelmi réteggel (pl. kétfaktoros hitelesítés). Minden fiókhoz állíts be egyedi jelszót, és ahol elérhető, használj két- vagy többfaktoros azonosítást, használj jelszómenedzsert!
 2. Kerüld a digitális vámpírokat, adathalászokat!
  A csalók halloweeni témájú csalikkal lepik el az internetet hamis nyereményjátékok, ajándékok és online áruházak formájában azért, hogy csapdába csalják az óvatlan felhasználókat. Minden kéretlen levél, amely „ingyenes” ajándékokat ígér egy csekély szállítási összeg megfizetése ellenében, csalóktól származik, és figyelmen kívül kell hagyni.Légy rendkívül körültekintő minden hirdetéssel, amely last minute vagy más, „túl szép, hogy igaz legyen” ajánlatokkal talál meg a közösségi médiában ebben az időszakban. Ellenőrizd az üzenetek hitelességét, és gondold meg kétszer, mielőtt (és mire) kattintasz.
 3. Bújtasd álruhába a digitális személyiségedet!
  Ha halloweenkor jelmezbe öltözöl, profiljaidat is álcázd a közösségi hálókon. Az internetes lidércek összezavarásához állítsd csatornáidat privátra, és tedd szokásoddá, hogy korlátozod a magadról megosztani kívánt információk mennyiségét.Halloween idején nem csupán a boszorkányok varázsolhatnak. Használj digitális azonosságot védő szolgáltatást, amellyel megismerheted a saját digitális lábnyomod kiterjedését és kitettségét. Valós idejű riasztásokat, tanácsokat is kaphatsz 24 órában a hét minden egyes napján, amelyek alapján korlátozhatod az adatszivárgások károkozását és a magánélet sérülésének kockázatát. Kiderítheted azt is, hogy személyazonosságoddal visszaélnek-e imitátorok a közösségi médiában.
 4. Kergesd el az internet szellemeit, szörnyeit, amelyek eszközeidet rémisztgetik!

  A halloween az év legrémisztőbb ünnepi időszaka – de míg a gonosz tréfákat űző kísértetek, ördögök és farkasemberek mindenszentek éjszakája után visszavonulnak, a kiberfenyegetések szezonja sosem szünetel. Ne légy paranoiás, de légy biztonságban az online térben!A Bitdefender védelmi technológiája segít nem csak halloween ünnepén biztonságban lenni. Védd adataidat és eszközeidet a Bitdefender díjnyertes technológiájával, amely képes az ismert és az új támadásokat is visszaverni. Vigyázz magadra és az eszközeidre!

Forrás: https://www.bitdefender.com/blog/hotforsecurity/dont-give-cyber-spooks-a-treat-this-halloween-adopt-these-four-cyber-habits-and-protect-your-important/