A Hornetsecurity átfogó elemzése a Microsoft 365-öt érintő fenyegetésekről

2023. május 24., 14:52

A Hornetsecurity által készített éves kiberbiztonsági jelentés a kibertámadások és a Microsoft 365-el kapcsolatos biztonsági fenyegetések elemzésén alapul, mely a valós időben gyűjtött adatokra és a Hornetsecurity Security Lab által végzett vizsgálatokra támaszkodik.

A biztonsági csapat kiemelt szakértői az e-mailbiztonság területére sepicializálódtak és részletes törvényszéki elemzéseket végeztek a legaktuálisabb és legkritikusabb fenyegetésekkel kapcsolatban.

A Hornetsecurity elemzése jelentős változásokat vetít előre. Az adatlopások és zsarolóprogramok egyre növekvő száma miatt a kiberbiztonság még nagyobb figyelmet kap. A bűnözők specializáltabbá és hatékonyabbá váltak, vállalatokat, kormányokat és szervezeteket céloznak meg világszerte. Az északi féltekéről a déli félteke felé való támadások száma is növekszik, részben az Oroszország elleni szankciók miatt, amelyek nehezítik a támadók pénzügyi tranzakcióit az európai és amerikai célpontokkal.

Az előrejelzés rámutat arra, hogy a zsarolóvírusok támadásaiban a hangsúly a vállalati e-mail megsértésére (BEC) helyeződik. A nyugati vállalatoknak Ukrajnára példaként kellene tekinteniük a kibervédelem terén, ugyanis az ország nem azért ellenálló a legtöbb orosz kibertámadással szemben, mert rendelkezik egy CISO-val, aki hangsúlyozza a Zero Trust elvét, hanem mert hosszú ideje folyamatos támadásoknak van kitéve. Ezidő alatt alkalmazkodott ezekhez a fenyegetésekhez, amellyel a védelmét is megerősítette. A vállalatoknak is azonosítaniuk kell a támadások gyakoriságának és kifinomultságának növekedését, és ki kell használniuk a tapasztalataikat a tanuláshoz, az alkalmazkodáshoz és a kibervédelem megerősítéséhez.

Egy másik fontos fenyegetési tényező a jótékonysági csalások terjedése. Az emberek gyakran manipulálják a jószándékot, és kihasználják a jótékonysági eseményeket, hogy személyes vagy pénzügyi információkat szerezzenek. Ez a jelenség a digitális térben is egyre gyakoribbá válik, ezért a vállalatoknak fokozottan kell ügyelniük arra, hogy megvédjék magukat és ügyfeleiket ezektől.

A riport megbízható információkat és előrejelzéseket nyújt a Microsoft 365-öt érintő biztonsági fenyegetésekkel kapcsolatban, amelyek segítségével a vállalatok hatékony védelmi intézkedéseket hozhatnak a dinamikusan változó kibertámadási környezetben. A jelentés kihangsúlyozza a jelenlegi fenyegetéseket és támogatást nyújt az üzleti szektor számára a megfelelő védelmi stratégiák kidolgozásában.

A megfelelő végpontvédelmi szoftver mellett a második legfőbb dolog, amiről gondoskodunk kell az a mentés, amelyben a Hornet Security (Altaro) O365 Backup lehet segítségünkre:

https://biztributor.hu/gyartoink/altaro/

A teljes jelentést itt tudod elolvasni:

https://www.hornetsecurity.com/downloads/Cyber-Security-Report-EN.pdf