Miért választottuk az N-able-t?

2022. december 14., 10:40

Az N-Able az IT üzemeltetés svájci bicskájaként belső IT osztályoknak és MSP szolgáltatóknak nyújt sokrétű megoldást a távfelügyelet, vírusvédelem, biztonsági mentések, hibajegy-kezelés és jelszómenedzsment területén. Egyik kedves partnerünk, a Master-Hardware Kft. megosztotta tapasztalait, hogy miért az N-able a legjobb választás és miben könnyítette meg a vállalkozásuk mindennapjait.

Az áttekintés

Több mint 25 éve tervezünk és működtetünk KKV cégeknek nagyvállalati szintű és megbízhatóságú, adott cégre/ügyféligényre szabott informatikai rendszereket. Feltárjuk és megszüntetjük új ügyfeleink informatikai rendszereiben rejlő hibákat és biztonsági réseket, majd javaslatot teszünk a legoptimálisabb informatikai működésre, az IT kiadások csökkentésének lehetőségére, illetve a hatékonyság növelésére. Hiszünk abban, hogy a fejlődés útja az innovációban keresendő, ezért az általunk üzemeltetett rendszerekben folyamatosan keressük a fejlesztési lehetőségeket, felméréseink alapján pedig igyekszünk az ügyfeleink számára a lehető legmodernebb és legbiztonságosabb megoldásokat biztosítani.

A kihívás

Mivel az ügyfeleink nagyrésze a kis- és középvállalati szektorból kerül ki, sem kapacitásuk, sem pedig érdemi erőforrásuk nincs arra, hogy komoly elemzőrendszereket vezessenek be cégüknél. Azonban egyre nagyobb üzleti igény merül fel az informatikai rendszerekben végbemenő folyamatok monitorozására, hiszen a cégvezetők szeretnének pontos képet kapni a kritikus IT infrastruktúra, valamint a kliensek aktuális állapotáról, a vírus- és határvédelem helyzetéről, vagy éppen az aktuális internethasználati adatokról. Mindezt természetesen úgy, hogy a monitoring rendszer működése közben ne akadályozza a felhasználókat a munkavégzésben, és a lehető legnagyobb biztonságot garantálja mind az MSP partner, mind pedig a végfelhasználók számára. Országos lefedettséget biztosító üzemeltető cégként rendkívül fontos kiválasztási szempont volt például, hogy a rendszerbe egy ellenőrzött távelérést biztosító alkalmazás is be legyen építve.

A megoldás

Sokáig kerestük azt a szoftvert, amellyel a felmerült igényeket lefedhetjük, de a tesztelések során az ingyenes és fizetős termékek többsége hamar elvérzett. Számunkra nem csupán a monitoring volt fontos, hanem az is, hogy az ügyfél számára átlátható és értelmezhető reporting megoldást tudjuk biztosítani. Arról nem is beszélve, hogy a terméknek illeszkednie kellett cégünk filozófiájába, azaz legyen innovatív, jövőbemutató és nem utolsó sorban megfizethető. Így jutottunk el az N-able megoldásáig. Az már az első tesztek után látszott, hogy az alapvető kritériumoknak megfelel, és könnyen beépíthető a szolgáltatási portfóliónkba. Egymás után fedeztük fel a jobbnál-jobb funkciókat, így nem volt nehéz a döntés, amikor a kiválasztásra került a sor.

Az összegzés

Figyelembe véve az üzemeltetési folyamatainkat és a felmerült igényeket úgy hisszük, hogy jól választottunk, hiszen N-able MSP partnerként olyan technológiai és üzleti előnyökre tettünk szert a versenytársakkal szemben, amelyek a szolgáltatásunk iránt érdeklődőket meggyőzhetik, hogy érdemes velünk dolgozniuk. Ezzel párhuzamosan meglévő ügyfeleink pedig olyan technológiát érhetnek el az N-ablen keresztül, ami nem csak átláthatóvá teszi az informatikai folyamatokat, de naprakész információkat biztosít számukra a rendszer állapotáról, a kliensek és szerverek működésérő, valamint a hálózati adatokról. Teszi mindezt havonta eszközönként alig több mint egy kapucsínó áráért.