Apple-eszközök menedzselése az N-centralban

2024. február 1., 11:28

Az N-able 2023 végén teljesen újratervezte a Mac Agent for N-central termékmodulját. A teljesen új megjelenésű Mac Agent több frissítést is kapott az N-central legfrissebb verziójában.

Az új képességek többek között élő képernyőmegosztással adnak hozzáférést az Apple-eszközökhöz, és ugyancsak a Take Control technológiájával támogatják parancsok küldését, fájlok átvitelét is a végfelhasználó zavarása nélkül. A funkciók lehetővé teszik továbbá az iOS-frissítések ütemezését, az Automation Cookbookban elérhető Apple scriptek futtatását, az Endpoint Detection and Response telepítését is az Apple-eszközökön, valamint a processzor- és memóriahasználat élő követését. 

A friss funkciók révén a vállalatok iPhone- és iPad-eszközei, valamint Mac számítógépei az Apple Business Manageren keresztül automatikusan az N-central felügyelete alá vonhatók, de ehhez manuális folyamat is választható a végfelhasználó aktív részvételével. Az N-able engedélyeit a macOS-re is kiterjeszthetik, ezáltal specifikus biztonsági és konfigurációs szabványok szerint előre meghatározott szerepkört vagy biztonsági állapotot kényszeríthetnek ki az eszközökön.  

A rendszergazdák testre szabott beállításokat, házirendeket és konfigurációkat is meghatározhatnak a felügyelt Apple-eszközök számára, és azokra parancsokat küldhetnek például szoftverek telepítéséhez vagy a tárolt adatok távoli törléséhez és az eszköz zárolásához. 

Előnyök MSP-knek az N-central Apple Device Management használatával: 

 

  1. Minden eddiginél átfogóbb és mélyebb betekintés az ügyfél környezetébe, ami javítja a kockázatcsökkentés technikáit. Megvédeni csak azt tudod, amiről van tudomásod. Ha nem monitorozol, felügyelsz és javítasz MINDEN eszközt az ügyfél környezetében, akkor egyes területeken sérülékenységeket hagy kezeletlenül, amelyek nyitott ajtóként várják a potenciális támadókat.
  1. A havonta ismétlődő bevételek (MRR) azonnali növekedése és a teljes MRR jelentős növekedése az ügyfelek többségénél. Ha eddig nehézségekkel küzdöttél a leadgenerálás terén, és ez lassította bevételeid növekedését, akkor az Apple-eszközök felügyelet alá vonásával meglehetősen gyorsan és egyszerűen érheted el a kitűzött bevételi és növekedési célokat.
  1. Az átlagos üzletméret azonnali növekedése az új menedzselt szolgáltatásokra vonatkozó ajánlatadáskor. Minthogy az eddiginél több eszközt monitorozhatsz és menedzselhetsz, magasabb összegről adhatsz árajánlatot az érdeklődő vállalatoknak.
  1. Az ügyfél környezetének szélesebb átlátása további szolgáltatások kiajánlására ad lehetőséget. Minél több adatra támaszkodsz, annál nagyobb eséllyel azonosíthatsz új szolgáltatásokat, amelyeket a későbbiekben eladhatsz az ügyfeleknek.
  1. Új piacokra léphetsz be, amelyeket korábban nem tudtál kiszolgálni. Ha eddig ódzkodtál a végfelhasználói eszközök szempontjából köztudottan Apple-súlyos iparágak megszólításától, most elérheted őket, kihasználhatod az új üzleti lehetőségeket.
  1. Üzemeltetés szempontjából az új Apple Device Management funkciók sok olyan feladat automatizálását segítik, amelyek a Mac-eszközök esetében ma még manuálisak, így jelentős munkaidőt és költséget takaríthatsz meg. Kezeld az összes Apple- és Windows-eszközt egyetlen platformon, és további költséget is megtakaríthatsz, mivel többé nem fogsz két külön felügyeleti platformért fizetni. A több gyártó eszközeiből felépülő környezeteket ráadásul egyszerűbben menedzselheted, mert minden feladatot elvégezhetsz a megújult N-centralból.

Forrás: https://www.n-able.com/blog/managing-apple-devices-in-n-central-is-now-better-than-ever